Afmetingen handbagage Air France

De afmetingen en het gewicht van de handbagage bij Air France is onderverdeeld in grofweg drie verschillende groepen: binnen Frankrijk, Europa en intercontinentaal.

Binnenlands afmetingen handbagage Air France

Je mag bij een binnenlandse vlucht met Aif France 1 stuk handbagage meenemen. Dit stuk handbagage mag de volgende afmetingen hebben: 55cm lengte, 35cm breedte en 25cm hoogte. Een aanvullende accessoire, zoals een camera, een handtasje of een laptop, zijn toegestaan maar het mag niet te groot worden. Het totale gewicht, dus inclusief een eventuele accessoire, is 12 kilogram.


Europa afmetingen handbagage Air France

Binnen Europa zijn er drie verschillende soorten klassen. De Economy Class is de goedkoopste, er is hier 1 tas toegestaan, vergelijkbaar met een binnenlandse Air France vlucht, hierboven beschreven. De Premium Economy Class heeft dezelfde regels als de Economy Class. Voor de Premium Business Class gelden er wel andere regels wat betreft de afmetingen van de handbagage. Hier mag je namelijk een extra handtas meenemen met de volgende afmetingen: 45cm lengte, 20cm breedte en 35cm hoogte. Het totale gewicht mag de 18 kilogram niet overschrijden. Dit is inclusief een eventuele accessoire, die bovenop de twee stukken handbagage mogen worden meegenomen.

Intercontinentaal afmetingen handbagage Air France

Bij intercontinentale vluchten gelden er maar liefst vijf verschillende klassen. Ten eerste, de Economy Class. Hier gelden dezelfde regels als bij binnenlandse vluchten. De Premium Economy Class (onderverdeeld in twee andere klassen, niet relevant voor de afmetingen van de handbagage) heeft dezelfde regels als de Business Class indien je binnen Europa vliegt (hierboven beschreven). Verder is er nog Business Class en First Class, de regels voor wat betreft afmetingen van de handbagage zijn hetzelfde als bij de Premium Economy Class intercontinentaal (dus 2 stukken handbagage + eventueel een accessoire).