Afmetingen handbagage Delta Air Lines

Delta is een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij, tevens de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld. Delta heeft zowel een groot national als internationaal netwerk. Delta Airlines is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie waar ook KLM lid van is. Net als iedere luchtvaartmaatschappij, heeft ook Delta Airlines haar eigen beleid wat betreft de afmetingen van de handbagage.

Afmetingen handbagage bij Delta Airlines

Een persoonlijk voorwerp mag je kosteloos op zak houden. Ook met een Carry-on tas, een tas met producten gekocht op de luchthaven na de douane, mag je kosteloos het vliegtuig in. Verder mag je 1 (hand)tas, aktetas, camera tas of luiertas meenemen of 1 laptop. Laptops kunnen niet worden ingecheckt, en moeten dus mee met de handbagage. Je mag ook een item meenemen die kleiner is dan degene hierboven. De maximale afmetingen zijn: 115cm gecombineerd. Dus dat betekent dat deze 115cm gecombineerd mag worden in lengte/breedte/hoogte. Ze moeten in ieder geval passen in de poortjes voor de bagagechecks (daar worden ze gescreend op illegale spullen). Deze zijn 56 x 36 x 23cm groot, dus als je bagage hierin past, is het prima. Als dat niet het geval is, dan zullen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Een jas mag altijd worden meegenomen, en telt niet als ‘bagage’. Hetzelfde geldt voor kinderzitjes of hulpmiddelen zoals rolstoelen/krukken.