Afmetingen handbagage KLM

De afmetingen en het gewicht van de handbagage bij de KLM is onderverdeeld in twee groepen: economy class en business class. We beginnen met de afmetingen van de handbagage van de Economy Class.


Economy Class afmetingen handbagage KLM

In de Economy Class van de KLM mag je slechts 1 stuk handbagage meenemen met de volgende maximale afmetingen: lengte 55cm, breedte 25cm en hoogte 35cm. Je mag nog accessoires meenemen zoals een handtas, een camera of een laptop. Dit voorwerp telt dan dus niet als 1 stuk handbagage. Het totale gewicht van de handbagage (dus handbagage + accessoires) mag niet meer zijn dan 12kg.

Business Class afmetingen handbagage KLM

In de Business Class van de KLM mag je 1 stuk handbagage meenemen van hetzelfde formaat als bij de Economy Class. Je mag wel nog een tweede stuk handbagage meenemen, van maximaal de volgende afmetingen: lengte 45cm, breedte 20cm en hoogte 35cm. Ook hier geldt de regel dat je ook nog accessoires mag meenemen, zoals een laptop, een camera of een handtas. Maximale totale gewicht van de handbagage (dus handbagage + accessoires) mag niet meer zijn dan 18kg.

Extra regel, geldt voor beide klassen!

Er geldt bij zowel de economy class als bij de business class nog wel een extra regel: het eerste stuk handbagage mag de som van de drie afmetingen niet groter zijn dan 115 centimeter. Dus een tas van 55x25x35cm is toegestaan, als de wielen ervoor zorgen dat de afmetingen 60x25x35cm worden, kan de handbagage geweigerd worden! Deze laatste regel is ingevoerd omdat de vakken voor de handbagage boven de stoelen anders simpelweg niet groot genoeg zijn.