Afmetingen handbagage Lufthansa

Lufthansa, een van de oprichters van de Star Alliance Group (een groot samenwerkingsverband van luchtvaartmaatschappijen), is de grootste Duitse luchtvaartmaatschappij. Net als iedere andere luchtvaartmaatschappij heeft Lufthansa aparte regels wat betreft de maximale afmetingen van de handbagage.


Afmetingen handbagage bij Lufthansa

Lufthansa heeft een klassensysteem. Dat betekent dat passagiers in de Economy Class slechts 1 stuk handbagage mee mogen nemen. Passagiers die een ticket voor de Business Class of de First Class hebben gekocht, mogen twee stukken handbagage meenemen in het vliegtuig. Lufthansa hanteert de volgende maximale afmetingen, zowel voor het eerste als voor het eventuele tweede stuk handbagage: 55cm lengte, 40cm breedte en 20cm hoogte. Verder mag de handbagage niet meer wegen dan 8 kilogram. Een aparte en vrij vreemde uitzondering die Lufthansa hanteert is het meenemen van opvouwbare kledinghoezen. Hiervoor gelden aparte afmetingen: 57cm lengte, 54cm breedte en 15cm hoogte. Let op! Deze laatste afmetingen zijn dus niet de afmetingen van de normale handbagage!

Als de afmetingen meer zijn, of als de tas bijvoorbeeld 11 kilogram weegt, mag hij niet meer aan boord. Dit omdat het simpelweg niet past / te zwaar is voor de bagageruimte boven de stoelen.

Frankfurt Airport en Lufthansa

Een van de grotere hubs van Lufthansa is Frankfurt. Frankfurt airport is met 58 miljoen passagiers per jaar een van de grootste airports van Europa. Het is zelfs groter dan Schiphol Airport. Het is niet alleen een grote luchthaven, het is ook een mooie luchthaven. Dat is misschien ook de reden dat grote maatschappijen zoals Lufthansa vaak op  Frankfurt vliegen. Laatst is China South Airlines bij de maatschappijen van Frankfurt Airport gekomen, dat is natuurlijk mooi! Maar veruit de grootste maatschappij op Frankfurt Airport is nog wel Lufthansa!