Afmetingen handbagage Transavia

Met Transavia, een dochtermaatschappij van de KLM, vlieg je gemakkelijk vanaf Schiphol, Eindhoven, Rotterdam of Groningen heel Europa door! Maar hoeveel handbagage mag je meenemen en hoe groot mag deze handbagage zijn?

AfmetingenGegarandeerd mee?Gratis inchecken?AccessoireMaximale gewicht
55x35x25cmMAX pakket of bijboekenJaJa, 40x30x20cm, onder de stoel voor jehandbagage + accessoire: 10kg

Hoeveel handbagage mag ik meenemen bij Transavia?

Je mag 1 stuk handbagage van 55x35x25cm meenemen, inclusief wielen / handgrepen. Deze mag je altijd gratis inchecken. Vanwege het beperkte aantal plekken in de cabine mag deze niet altijd mee, tenzij je een MAX pakket hebt. Dan heb je priority boarding. Verder mag je voor 5 tot 15 euro extra ook altijd jouw handbagage bij je hebben in de cabine. Als er geen plek meer is (maximaal zijn er 70 plekken beschikbaar), wordt jouw handbagage in het kofferruim geplaatst.

Je mag wel altijd een accessoire meenemen aan boord van 40x30x20cm. Dit kan bijvoorbeeld een kleine handtas zijn, een cameratas of laptoptas of een tas met duty free items (gekocht op de luchthaven). Ook een wandelstok of paraplu mag altijd bij je aan boord blijven.

Het maximale gewicht van de handbagage gecombineerd met de accessoire is 10 kilogram. Een tip om het gewicht te verlagen is door de jas niet in de koffer te doen, maar aan te doen.

Ruimbagage kun je natuurlijk altijd bijboeken bij Transavia.