Afmetingen handbagage Transavia

Transavia is een dochtermaatschappij van de KLM. Ze zijn niet 100% low-cost, maar ook geen grote maatschappij zoals de KLM. Ze neigen toch wel steeds meer naar de low-cost kant. Net zoals elke vliegtuigmaatschappij, heeft ook Transavia eigen regels wat betreft handbagage. Een klassensysteem bestaat niet bij Transavia, het hele vliegtuig is Economy Class.


Afmetingen handbagage bij Transavia

Je mag bij Transavia per persoon een stuk handbagage meenemen. Daarnaast is een extra accessoire toegestaan, zoals een laptop. Dit moet geen laptoptas zijn, of een handtas. Anders moet een van de twee bij de ruimbagage. De maximale afmetingen van de handbagage (dus niet de laptop) is 55 cm lengte, 35 cm breedte en 25 cm hoogte. Het maximale totaalgewicht (dit is dus inclusief de accessoire!) is 10 kilogram. Verder mag je maximaal nog een jas meenemen (of aandoen) en een draagtas met goederen die je gekocht hebt op de luchthaven na de douane controle.

Voor ruimbagage dient bij transavia apart te worden betaald. Dus een normale tas en een laptoptas kan niet beide met de handbagage worden meegenomen. Je kunt natuurlijk wel de laptoptas in de gewone tas doen.