Afmetingen handbagage Wizzair

De regels voor de handbagage van Wizzair zijn duidelijk. Wizzair heeft het volgende strikte beleid:

1 stuks grote handbagage per passagier. Maar nu zullen veel mensen denken, dat Wizzair toch onduidelijk is. Want, wat is groot, en wat is klein? De maat is het verschil tussen grote handbagage en kleine handbagage. De afmetingen voor grote handbage bij Wizzair zijn als volgt:

Afmetingen handbagage bij Wizzair

Groter dan 42 x 32 x 25 centimeter, maar niet groter dan 56 x 45 x 25 centimeter. Deze handbagage past dus in het bagagevak boven de stoelen. U moet in staat zijn om de bagage zonder hulp in het bagagevak te plaatsen. Mocht u fysiek niet in staat zijn om dit te doen, is het het beste om even een medepassagier te vragen om u te helpen (het moet natuurlijk niet overdreven zwaar zijn). Voor grote bagage moet u bij Wizzair helaas wel betalen. Het ticket is immers niet voor niets zo goedkoop. Wat kost dat dan? Dat ligt aan de vlucht, het varieert momenteel (2014) van €15 tot €35. Zorg hier online voor, op het vliegveld kost het inchecken van grote handbagage zo €60!


Kleine handbagage bij Wizzair is dus kleiner dan 42 x 32 x 25 centimeter. Dit past onder de stoel voor u, en dit is gelukkig wel gratis. Handtassen, laptoptassen, zijn een goed voorbeeld van dit soort kleine handbagage.

Grotere koffers zijn natuurlijk ruimbagage, wat niet in dit artikel wordt besproken.